Лион – Сошо, Франция Лига 1

Олимпик Лион посреща Сошо в изключително важна среща и за двата отбора. Победата за домакините е задължителна ако искат да запазят шансовете си за титлата, предвид факта, че ПСЖ успя да спечели трудното си домакинство на Монпелие и отново увеличи аванса си на 8 точки.

В същото време Сошо се намира в дъното на таблицата и със сигурност ще се опита да измъкне нещо от визитата си на Лион, така че със сигурност ни очаква доста интригуващ и зрелищен двубой. Сошо са типично домакински отбор и много трудно играят навън. За сведение ще отбележа, че у дома футболистите на Ерик Ели успяха да победят звездната селекция на ПСЖ, но още в следващия си двубой, далеч от дома бяха сразени от Евиан с 5:1, така, че едва ли, е реално да вярваме че Сошо имат силите да си тръгнат с нещо повече от почетна загуба от „Стад Жерлан”.

Лион успя да възвърне позициите си във френския футбол и отново, е един от основните претенденти за първото място. Подмладяването на състава приключи и домакините вече берат плодовете на труда си. Отборът, е съставен почти изцяло от собствени юноши, които биват водени от опитни футболисти като Малбранк, Бишевац, Лопес и Гомис. Лион се представят доста добре на собствен терен и имат едва две загуби у дома от началото на сезона. Единствено Лил и Бордо успяха да си тръгнат с трите точки от „Стад Жарлан” до момента.

Прогноза Лион – Сошо: Лион при 1,50 в Bet365