Дания – България, Квалификации Мондиал 2014

Дания – България

Дания и България излизат един срещу друг в град Копенхаген, на националния стадион Паркен.

Дания и България се състезават в Група B на квалификациите за предстощяия Мондиал в Бразилия през 2014, заедно с тимовете на Италия, Малта, Чехия и Армения. Българския национален отбор по футбол има реален шанс за класиране на Световното, а домакините от Дания ще се опитат да ни вземат подходящата позиция, която заемаме към момента. България спечелиха 9 точки досега в надпреварата и са на второ място, а Дания заемат трета позиция с шест точки в актива си.

Дания не успя да победи Чехия в първия мач по-между си, след това с България отново не взеха пълен актив от точки, а Италия ги размаза с 1-3. В последната среща пък се наложиха вече убедително над Чехия с 3-0 и така са един от основните наши конкруренти. Дания притежават сериозни футболисти в състава си като Поулсен, Агер, Зимлинг, Каяер, Ериксен, Дели, Шмайхер, Ромедал и други.

България начело с Любо Пенев е в съвсем преобразен състав. Никой не вярваше, че нашите “лъвове” ще успеят да постигнат втора позиция във временното класиране, но в крайна сметка това е факт! След спечелени девет точки и нито едно поражение от настоящята кампания отбора се движи изключително добре и ако успеем да спечелим това гостуване, до голяма степен ще предрешим по-нататъшното си участие в Мондиала.

Италия се спряха в българската “стена”, след това Армения бяха надиграни от нашите след 1-0, реми с Дания и Чехия и категорична победа в изминалия петък над Малта с 6-0 в мач без публика по нашите трибуни. Сашо Тонев се отличи с три гола във вратата на Малта и ще бъде отново едно от основните действащи лица в атаката срещу Дания. Като цяло, само Данчо Милиев е аут от състава, но пък на негово място ще застане оптиния Станислав Манолев, така че този проблем не е кой знае колко голям.

Коефициентите за Дания – България показват очакванията на букмейкърите за лесна победа на Дания при 1,60 коефициент, докато нашите момчета са оценени на над 5,10 коефициент. За мен обаче този двубой е между два напълно равностойни отбора. Нашите са свикнали да играят при лоши метеорологични условия, загряха добре с Малта и са в подем. Пенев отново ще заложи на същата постройка на тима, която се оказа доста успешна!

Прогноза Дания – България: Победа за България при 5,20 коефицеинт

Още над 90 различни опции за двубоя Дания – България се предлагат в Bet365, а за всички нови играчи е наличен бонус от над 100 евро при регистрация!

Двубоя е с начален час 21:15 във вторник, като срещата ще се излъчва пряко по БНТ! Пожелаваме успех на нашите лъвове и приятно гледане на всички фенове на бълграския национален отбор!