Берое подписа договор с юношеския национал Никола Гавов

beroe-pirin_20022016_djoman-2-1200x675

Берое (Стара Загора) подписа първи професионален договор с юношеския национал Никола Гавов, който пристигна в Стара Загора преди една година от Литекс.
Гавов играе като полузащитник и води подготовка с представителния отбор на клуба от зимата на 2017 г. Той заслужи своя договор както с показаното на тренировките, така и с изявите си в отбора на старшата възраст, който играе в Елитната група. От началото на този сезон Гавов е реализирал три попадения в първенството.
Никола Гавов е роден на 19 март 1999 година в град Котел. Започва да играе в местния клуб, но един местен учител го води на проби в Академията Чавдар Етрополе, която в един момент беше доста нашумяла. Никола си спечелва мястото, но малко по-късно отива в Литекс Ловеч. Едва миналата година, когато Литекс се премести в София, момчето не е взет в столицата и избира да продължи в Берое.
Техничарят дебютира за представителния тим на старозагорци на 11 май 2017 г. в двубоя от 32-ия кръг срещу Нефтохимик във втората осмина на елитната Първа лига. От този момент е почти постоянна част от първия тим.

http://www.bgbets.com/bet365/