Армения – Чехия, Пряко предаване на живо

Армения посреща Чехия в ключов двубой от група Б. Домакините се намират на пето място във временното класиране с актив от три точки, докато гостите са четвърти с актив от пет точки. Определено и двата отбора се представят според очакванията: Армениq са далеч от спортната форма, която демонстрираха в миналите квалификации за ЕВРО 2012, no същото важи и за чехите, които достигнаха ¼ финалите на европейското първенство в Полша и Украйна.

Предвид създалата се ситуация, този двубой е от изключително важно значение и за двата отбора. Въпреки, че се намират на цели шест точки от второто място, арменците все още не са отписали напълно шансовете си за класиране за мондиала в Бразилия. При евентуална победа в този двубой и добро стечение на обстоятелствата в Копенхаген, то арменците ще се намесят пряко в борбата за второто място даващо право на бараж.

Ситуацията при Чехия, е по-деликатна и за тях победата в този двубой, е на живот и смърт. Всякакъв друг резултат би означавал край на надеждите им за класиране на Световното първенство, при положение, че България или Дания успее прибави нови три точки към актива си.

Предвид лошото моментно състояние, в което се намират и двата отбора, и като добавим и важността на двубоя, то едва ли можем да очакваме красив и зрелищен двубой. Затова съм на мнение, че най-разумния залог за този двубой, е под 2.5 гола.